دبیر اتاق تعاون با گرامیداشت هفته تعاون، بر نقش کلیدی بخش تعاون در کارآفرینی، تولید ثروت و ارائه خدمات اجتماعی و در نهایت حرکت به سمت توسعه پایدار تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، مجتبی محلاتی دبیر اتاق تعاون فارس با بیان اینکه بخش تعاونی با تجمیع سرمایههای خرد و بعضاً سرگردان مردم، آن را در مسیر توسعه اقتصادی در حوزههای صنعت، کشاورزی و خدمات، مسکن و … قرار می دهد، افزود: با وجود تمام مزایای بخش تعاون، متاسفانه این حوزه مورد بی مهری تاریخی قرار گرفته و در طی این سالها نه تنها رشد نکرده بلکه به نوعی جایگاه بخش تعاون در بین بخشهای مختلف دچار عقب گرد شده است.
این مسئول بیان داشت: چنین وضعیتی باعث شده بخش تعاون به سهم ۲۵ درصدی خود در اقتصاد که در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده بود نرسد و این اعداد و ارقام تنها روی کاغذ جا خوش کنند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به دوره وزارت دکتر عبدالملکی تصریح کرد: خوشبختانه ایشان در برنامه های خود بر توجه به بخش تعاون تاکید کرده و قول دادهاند قویترین معاون خود را در این حوزه منصوب کنند که امیدوارم با تحقق آن شاهد تحول اساسی در بخش تعاون باشیم.
محلاتی گفت: هر ساله این امید را داشته و داریم که مسئولان کلان کشور صدای مظلومیت بخش تعاون را شنیده و این حوزه تاثیرگذار را دریابند.
دبیراتاق تعاون فارس با اشاره به زیرساختهای بخش تعاون گفت: مهمترین زیرساخت در این زمینه فرهنگ مشارکت پذیری مردم برای انجام طرحهای اقتصادی است که گرچه این فرهنگ سابقه بیش از ۴۰ ساله دارد و در سالهای جنگ بخش تعاون بالاترین رسالت را در حوزه توزیع و بازار رسانی کالا داشت اما متاسفانه به مرور این نقش و جایگاه افت پیدا کرد که امیدوارم در دوره جدید وزارت تعاون و کار به این مهم توجه ویژه شود.
وی از دیگر زیرساختهای بخش تعاون را وجود نهادهای تخصصی از جمله بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون، برای حمایت مالی از این بخش دانست اما تاکید کرد: این نهادها برای انجام وظایف خود نیازمند تقویت و حمایت هستند و بنیه مالی آنها برای حمایت از هزاران شرکت تعاونی کافی نیست.
محلاتی با بیان اینکه با وجود تمام کم توجهیها به بخش تعاون، این بخش توانسته منشا اثرات بسیار زیادی باشد گفت: به عنوان مثال بخش تعاون در فارس، ۱۲۰هزار خانوار را خانه دار، خدمات رسانی و بازار رسانی محصولات را تسهیل و برای صدها هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی با اشاره به وجود حدود ۶۰۰۰ شرکت تعاونی با یک میلیون نفر عضو در استان فارس گفت: این شرکتهای تعاونی در ۲۲ گرایش صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات، تامین نیاز مصرف کنندگان، خدمات بهداشتی و درمانی، تامین نیاز تولید کنندگان، مسکن، حمل و نقل، تامین نیاز صنفی، صنایع دستی، تولیدی، توزیعی، اعتبار، خدمات گردشگری و هتلداری، مرزنشینان، دانش بنیان و … فعالیت دارند.
دبیر اتاق تعاون فارس با اشاره به معرفی و تقدیر از ۲۲ شرکت تعاونی برتر فارس در رستههای عنوان شده، همزمان با هفته تعاون افزود: در این هفته که با تقدیر از خانواده محترم شهدای بخش تعاون، غبار روبی گلزار شهدا و تجدید میثاق خانواده بخش تعاون با آرمانهای شهدا همراه است فعالین بخش تعاون با نماینده محترم ولی فقیه در استان فارس و همچنین نمایندگان مجلس و استاندار فارس دیدار خواهند کرد .
محلاتی افتتاح تعاونیهای مسکن با حضور مسئولین عالی رتبه کشوری و استانی و بازدید از تعاونیهای بانوان با محوریت صنایع دستی و مشاغل خانگی را از دیگر برنامههای هفته تعاون در فارس ذکر کرد.
دبیر اتاق تعاون فارس با بیان اینکه هفته تعاون بهترین فرصت برای آن است که شرکتهای تعاونی، یک ارزیابی دقیق از فعالیتهای خود داشته باشند بیان داشت: این هفته بهترین زمان برای آن است که شرکتهای تعاونی خود را با شرکت در جشنواره تعاونیهای برتر محک زده و بیش از گذشته به نقاط ضعف و قوت خود آشنا شده و نقاط ضعف را بهبود و از نقاط قوتشان در جهت توسعه شرکتهای تعاونی خود بهره ببرند.