مقررات ملی ساختمان چیست؟
مقررات ملی ساختمان مجموعهای از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی لازم الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی از جمله تخریب، نوسازی، توسعهٔ بنا، تعمیر و نوسازی اساسی، تغییر کاربری و بهرهبرداری از ساختمان است؛ که به منظور تأمین ایمنی، بهرهدهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفهٔ اقتصادی فرد و جامعه وضع میشود.
این مجموعه قوانین شامل 22 مبحث است که هرکدام به موضوعی مشخص در حوضه ساختمان میپردازد. علاوه براین، کار بر روی مباحث بیشتر ادامه دارد و به نظر میرسد که به مرور بر تعداد این مباحث افزوده خواهد شد.
وزارت مسکن و شهرسازی طبق مادهٔ ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وظیفهٔ تدوین مقررات ملی ساختمان را به عهده دارد. این وزارتخانه با تشکیل شورایی تحت عنوان «شورای تدوین مقررات ملی ساختمان» با عضویت استادان و صاحبنظران برجستهٔ کشور به منظور نظارت بر تهیه و هماهنگی بین مباحث از حیث شکل، ادبیات، واژهپردازی، حدود و دامنهٔ کاربرد و همچنین با تشکیل دادن «کارگروههای تخصصی»، شرایط لازم برای تدوین این مقررات را به وجود آوردهاست.
دفتر امور مقررات ملي ساختمان، خود را این طور معرفی کرده است: يكي از دفاتر وزارت راه و شهرسازي است كه در اجراي قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان و آئيننامه اجرايي آن داراي وظایف اصلي به شرح زير ميباشد:
- ترويج مقررات ملّي ساختمان
- نظارت عالیه بر مقررات ملّی ساختمان