با تغییر دولت و همینطور تصویب طرح جهش تولید مسکن در مجلس، این سوال پیش میآید که آیندهی طرح «مسکن ملی» به کدام سمت خواهد رفت.
بانکها همراهی نکردند؛ طرح مسکن ملی
ایسنا: به گفته پورحاجت، سیستم بانکی باید حدود دو برابر مبالغ واریزی از سوی متقاضیان، منابع به ساخت پروژههای مسکونی اختصاص دهد. این در حالی است که کل وامی که تا کنون از طریق بانک مسکن برای پروژههای اقدام ملی اختصاص یافته یک سی و پنجم رقمی است که متقاضیان واریز کردهاند.
به نظر میرسد بانکها با توجه به رشد تورمی هزینه ساخت و افزایش فشار اقتصادی، ریسک وام دادن برای پیشبرد پروژه را بالا میبینند و حاظر به سرمایه گذاری در آن نیستند. باید ببینیم که رفتار بانکها در قبال طرح «جهش تولید مسکن» چهطور پیش خواهد رفت.
تغییر دولت، مشکلی برای مسکن ملی نیست
محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: تمام دولتها یک پروژه و آن هم پروژه تامین مسکن برای مردم را دنبال میکنند و اگر هم تغییری در سازو کار داشته باشیم، به سمت مثبت خواهد بود. دولت و مجلس به دنبال اجرای پروژههای مسکنی برای گروه مخاطب هستند و هر تغییری مثبتی در اجرای پروژههای مسکنی انجام شود، تمام مشمولان و متقاضاین از جمله ثبتنام کنندگان مسکن ملی خواهد شد.
محمودزاده افزود: دغدغه و اولویت در ساخت و تامین مسکن برای دهکهای اول تا سوم است که از مهمترین ویژگی این دهکها عدم تمکن مالی آنها حتی برای پرداخت اقساط محسوب میشود که برای این گروه مدل اختصاصی تامین مالی در نظر گرفته شده است.