براساس متن قانون طرح جهش تولید مسکن، بانکها موظفاند در سال اول اجرای طرح، مبلغ ۳۶۰ هزار میلیارد تومان وام به بخش مسکن بدهند.
در این قانون، فصل اول به تامین مالی طرح جهش تولید مسکن پرداخته است. این فصل که شش ماده دارد، شرایط و نحوهی تامین سرمایه را مشخص کرده است.
مجید انتظاری از خبرگزاری ایسنا در مطلبی به طور مفصل به این مسئله پرداخته است.
افزایش سقف تسهیلات
رستم قاسمی در شورای مسکن استان مرکزی گفت: شرایط فرم جیم برای ثبت نام در این طرح تغییر کرده و افرادی که به دلایل مختلف در سه سال گذشته خانه خود را فروخته اند نیز می توانند ثبت نام کنند، افزایش سقف تسهیلات طرح جهش تولید مسکن از ۳۵۰ میلیون به ۴۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار دارد تا سهم آورده افراد در این طرح کاهش یابد.
(به نقل از خبرگزاری ایسنا، در تاریخ 1400/12/12)
نحوهی تخصیص تسهیلات به دهکهای مختلف
محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی، یکی از ویژگیهای مهم طرح نهضت ملی مسکن(جهش تولید مسکن) را مبلغ وام و سود تسهیلات برشمرد و گفت: این طرح و تسهیلاتی که برای آن در نظر گرفته شده است بر اساس دهکهای درآمدی و توان خانوار است. برای دهکهای اول تا سوم که هدف اصلی این پروژه هستند تا سقف ۸۰ درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات فراهم میشود و ۲۰ درصد آورده خانوار است. همچنین ۲۰ درصد برای دهکهای اول تا سوم کمکهایی است که از طریق دستگاههای حمایتی به خانوارها ارایه میشود.
محمودزاده افزود: برای دهکهای متوسط جامعه تسهیلات بین ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت واحد مسکونی را در برمیگیرد و مابقی آورده متقاضیان است. همچنین آورده متقاضیان در ۵ مرحله به حساب سازندگان واریز میشود.
معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد است در خصوص جزئیات آن اعلام کرد: تسهیلات در تهران و شهرهای جدیدی که پوشش جمعیتی تهران در آنها ثبتنام میکنند ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، ۳۵۰ میلیون تومان برای مراکز استانها، ۳۰۰ میلیون تومان برای سایر شهرهای کشور و در روستاها تا ۲۵۰ میلیون تومان است. این تسهیلات با کارمزد ۱۸ درصد است و از سوی شورای پول و اعتبار ابلاغ شده است.
محمودزاده توضیح داد: برای آنکه این تسهیلات در استطاعت خانوارها باشد، صندوق ملی مسکن که نهاد شکل گرفته بر اساس قانون جهش تولید مسکن است، مابه التفاوت این تسهیلات را پرداخت میکند. هدفگذاری اصلی این پروژه برای خانهدار کردن اقشار کم درآمد است. بخش عمدهای از سود تسهیلات بانکی توسط این صندوق ضمانت و پرداخت میشود.
(به نقل از خبرگزاری ایسنا، در تاریخ 1400/09/10)
وام جهش مسکن از 300 تا 450 میلیون تومان؟
حمیدرضا سهرابی، معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره افزایش سقف تسهیلات قانون جهش تولید مسکن به ۴۰۰ میلیون تومان، گفت: بر اساس پیشنهادی که از سوی وزارت راه و شهرسازی تنظیم شده است، در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان، کلانشهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان، تسهیلات پیشنهاد شده است.
(به نقل از خبرگزاری ایلنا، در تاریخ 1400/07/26)
تصویب سقف وام 250 و 400 میلیونی، به زودی
رستم قاسمی با اعلام اینکه “هفته آینده در شورای عالی پول و اعتبار سقف وام تصویب خواهد شد”، تصریح کرد: پیشنهاد وزارت راه در شهرها تا 400 میلیون تومان و در روستاها تا 250 میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت است، این مسئله کاملاً محاسبه شده است و از هفته آینده به بانکها ابلاغ خواهد شد. برای اقشار ضعیف هم سود کاهش یافته است و هر سال بازپرداخت افزایش خواهد یافت. دولت به این اقشار از طریق صندوقی که پیشبینی میشود، کمک خواهد کرد.
(به نقل از خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 1400/07/23)
برخورد با بانکهای متخلف
محمود محمودزاده گفت: یک رکن تولید مسکن در تمام جهان تسهیلات بانکی است و سهم مسکن از تسهیلات بانکی در گذشته زیر ۵ درصد بود ولی براساس قانون جدید به ۲۰ درصد رسیده است. اگر نظام بانکی از پرداخت تسهیلات خودداری کند معادل سهم بانک، مشمول جرایم مالیاتی میشود و به حساب صندوق مسکن واریز میشود.
به گفتهی محمودزاده، تمام بانکهایی که از پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن خودداری کنند معادل همین میزان تسهیلات جریمه میشوند و جرایم به صندوق ملی مسکن واریز خواهد شد.
وی از پرداخت وامهای جدید مسکن در چارچوب قانون جهش تولید مسکن خبر داد و گفت: سقف وامها و سود آنها متفاوت خواهد بود. پیشنهاداتی درباره سقف وامهای دادیم که در شورای عالی مسکن باید تصویب شود.
(به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ 1400/07/04)
محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی برنامههای دولت در حوزه تأمین مالی بخش مسکن از محل بازار سرمایه را به سه دسته کلی تقسیم کرد:
- صندوقهای زمین و مسکن
- بحث اوراق سلف (مشارکت در پروژهها)
- بازار سرمایه
او اضافه کرد: علاوه بر بخش خصوصی که بستر برای ورود آنها فراهم است، سازمانهای وابسته به وزارت راه و شهرسازی نیز میتوانند در مقیاس کلانتر، پروژههای بزرگی را با دو هدف، یعنی جذب سرمایه (علاقهمندان به سرمایهگذاری در حوزه مسکن و ساختمان) و تولید مسکن و افزایش کاربریهای خدماتی سطح کشور، اجرایی کنند.
(به نقل از خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 1400/06/28)
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، در حاشیه افتتاح نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان با اشاره به برنامه ساخت یک میلیون مسکن در سال گفت: برخی میگویند ساخت یک میلیون مسکن در سال باعث ایجاد تورم میشود این طور نیست چرا که از منابع دولتی برای ساخت آن استفاده نمیشود و منابع دیگری برای آن پیشبینی کردهایم. اقدامات و زیرساختهایی برای جهش در حوزه مسکن ایجاد شده است.
(به نقل از ایلنا، در تاریخ 1400/06/22)