زمین ۲۰۰ متری رایگان
امکان ثبتنام متقاضیان دارای سه فرزند که فرزند سوم آنها از ۱۹ آبان امسال به بعد متولد میشود برای دریافت زمین رایگان دولتی به زودی توسط وزارت راه و شهرسازی فراهم خواهد شد و الزامی به سبز بودن فرم «ج» نیست؛ چرا که طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، هر خانوار میتواند دو بار از امکانات دولتی در بخش زمین و مسکن استفاده کند اما باید حتما زمین را بسازد و امکان فروش ندارد.
ایسنا نوشت که: از طرف دیگر، زمینها کاملا رایگان نیست، اما قیمت آنها بسیار ناچیز است و در اقساط هشت ساله دریافت میشود؛ متقاضیان صرفا هزینههای آمادهسازی از قبیل تسطیح، جدولگذاری، هزینههای تملک توسط دولت و دیگر موارد را پرداخت میکنند که رقم چندان بالایی نیست. دو سال اول اختصاص زمین شامل تنفس خواهد بود و نیازی به پرداخت مبلغ نیست؛ از سال سوم متقاضیان به مدت هشت سال اقساط آمادهسازی این زمینها را پرداخت خواهند کرد. برای متقاضیانی که سه فرزند یا بیشتر دارند و فرزند سوم یا بیشتر آنها بعد از ۱۹ آبان امسال به دنیا آمده به زودی شرایط نامنویسی فراهم خواهد شد.
(به نقل از خبرگزاری ایسنا، در تاریخ 1400/12/12)
تامین زمین 2 میلیون و چهارصد هزار واحد
رستم قاسمی، در ارتباط زنده با یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه تا پایان سال (1400) برای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد از ۲ میلیون واحدی که در دستور کار داریم، زمین را آماده خواهیم کرد، گفت: به صورت مداوم نیز در حال پیگیری همه استانها هستیم تا در زمان تعیین شده سهم خود را شروع کنند.
(به نقل از خبرگزاری ایسنا، در تاریخ 1400/12/13)
سید فرزاد نجاتنیا، معاون پارلمانی وزارت راه و شهرسازی کشور، با اشاره به تلاشهای جدی و پیگیریهای مستمر رییس جمهوری در حوزه تامین مسکن، تصریح کرد: دولت خود را مکلف به اجرای تعهد ساخت مسکن میداند و آیت الله رییسی در ایام انتخابات تاکید کرد که چهار میلیون مسکن ساخته شود و در شرایط فعلی متولیان و دست اندرکاران امر مسکن و در راس آنها وزارت راه و شهرسازی تلاش شبانه روزی خود در این زمینه را شروع کرده اند. به طوری که از ابتدای شکلگیری دولت سیزدهم بانک زمین تشکیل شد و تاکنون برای احداث دو میلیون ۴۰۰ هزار باب منزل در اکثر قریب به اتفاق یک هزار و 262 شهر کشور زمین فراهم شده است.
(به نقل از خبرگزاری ایرنا، در تاریخ 1400/09/12)
تکلیف زمین 800 شهر مشخص شده است
رستم قاسمی گفت: طبق آخرین اطلاعاتی که امروز صبح از سازمان ملی و زمین گرفتم در بیش از ۸۰۰ شهر، زمین برای اجرای این پروژه تامین شده است و مهمترین اقدام ایجاد «بانک زمین» در وزارت راه و شهرسازی است که تا سه ماه دیگر باید اقدامات آن را انجام دهیم و اطلاعات زمینهای هر استان را در بانک زمین ثبت کنیم.
(به نقل از خبرگزاری ایرنا، در تاریخ 1400/07/25)
7 هزار و 300 هکتار زمین آماده واگذاری
محمود محمودزاده با بیان اینکه به زودی پروژه جهش تولید مسکن به مرحله عملیات اجرایی میرسد، اظهار داشت: گام اول برای اجرای این پروژه برداشته شده و برای بخش اول پروژه که بزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود، بیش از 7 هزار و 300 هکتار زمین آمادهسازی شده است.
(به نقل از خبرگزاری ایلنا، در تاریخ 1400/07/24)
زمین مجانی برای دهکهای پایین
وی خبری خوش به مردم داد و گفت: در قانون جهش تولید مسکن برای دهکهای یک تا 5 زمین مجانی است و قطعاً این مسئله اجرا میشود. قانون جهش تولید مسکن قانون بسیار خوبی است، اما الحاقیهای نیاز است که یا بهعنوان متمم قانون یا قانون بودجه 1401 به مجلس ارائه خواهد شد. این قانون امکان مسکندار شدن مردم را فراهم کرده است.
وی با یادآوری اینکه “در قانون به ما اجازه داده شده است که از زمینهای متعلق به راه و شهرسازی در درون و برون شهرها استفاده کنیم”، گفت: زمینهایی که در مجاورت شهرها هستند الحاقشده در نظر گرفته میشود و ثبتنام برای احداث واحد مسکونی در این زمینها شروع خواهد شد. زمینهای متعلق به دستگاههای دولتی و عمومی نیز باید شناسایی شوند. دستگاهها موظفاند این زمینها را در اختیار بگذارند و اگر این کار را نکنند ظرف دو ماه اداره ثبت مالکیت این زمینها را به وزارت راه و شهرسازی منتقل میکند.
پرهیز از بلندمرتبه سازی
قاسمی با تأکید به ضرورت پرهیز از بلندمرتبهسازی در شهرهای کوچک گفت: در شهرهای کوچک بهدنبال ایجاد ارتفاع نیستیم و زمین باید بهصورت ویلایی به مردم واگذار شود. در شهرهایی که زمین کم نیست و کوچک است نباید اصلاً بهسمت ارتفاعسازی برویم تا مردم راحت زندگی کنند.
(به نقل از خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 1400/07/23)
تامین زمینها مطابق با برنامه پیش میرود
محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در برنامهای تلویزیونی از پیشرفت برنامه تامین زمین برای طرح جهش تولید مسکن سخن گفت: تاکنون 29 استان از 31 استان کشور اقدام به جانمایی اراضی خود کردهاند و در 1200 شهر نیز اراضی مورد نیاز تأمین شده است. بیش از 2 هزار هکتار اراضی عمدتاً در بافت شهری در اختیار دستگاههای دولتی قرار دارد که امروز دیگر نیازی به آن ندارند. پس از پایان مهلت دادهشده چنانچه دستگاهی اقدام نکند، ادارات ثبت اسناد استانها مکلف شدهاند حداکثر ظرف یک ماه سند این اراضی را به نام وزارت راه و شهرسازی بزنند.
(به نقل از خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 1400/07/06)
زمینها با اجاره 99 ساله
محمود محمودزاده درباره رایگان بودن زمین در طرح جدید جهش تولید مسکن گفت: درباره زمین مورد نیاز ساخت مسکن حمایتی، قانون اراضی 99 ساله را در نظر گرفته که اصطلاحا به آن زمین رایگان میگویند. در پروژههای حمایتی قیمت زمین را از قیمت تمام شده مسکن جدا میکنیم و این اراضی تقریبا رایگان است و با یک اجاره مختصری که به صورت سالانه پرداخت میشود این اراضی به صورت 99 ساله در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
معاون وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: البته مسکن مشارکتی موضوع کاملا متفاوتی دارد که در این پروژهها آورده دولت زمین با قیمت کارشناسی است و سازنده با برآورد قیمت تمام شده، در این پروژه حضور پیدا میکند و پس از اتمام کار تقسیم سهمی بین دولت و سازنده صورت میگیرد. این پروژههای مشارکتی تولید مسکن برای گروه و دهکهای متوسط به بالا هستند. اما ساختار پروژههای مشارکتی کاملا متفاوت است.
(به نقل از خبرگزاری ایلنا، در تاریخ 1400/07/04)
انتقال سندهای زمینهای منابع طبیعی به نام وزارت راه و شهرسازی
محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی، در رابطه با موضوع تامین زمین گفت: در قانون جهش تولید به موضوع تامین «زمین» اشاره شده و مقرر شده همه زمینهایی که در اختیار منابع طبیعی است، ظرف دو ماه به وزارت راه منتقل شود. یکی از نکات مهم در این قانون تضامین اجرایی است که آمده است. اگر زمینها را به وزارت راه انتقال ندهند، سند زمینها خود به خود به وزارت راه منتقل میشود. (به نقل از خبرگزاری جموری اسلامی ایران، در تاریخ 1400/07/04)
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تامین زمین در چهار سال گذشته برای پروژه مسکن ملی گفت: تامین زمین در سنوات گذشته عدد قابل توجهی نیست و به جز چند قطعه از منابع طبیعی، 60 هزار هکتار برای پروژه مسکن ملی اراضی به وزارت راه و شهرسازی داده شد. برای تامین زمین چهار میلیون واحد مسکونی در چارچوب قانون جهش تولید مسکن کمیتهای در تمام استانها تشکیل شده است.
استانداران موظف به انتخاب زمینهای مستعدد برای طرح جهش تولید مسکن
سیدالبرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: اولین بحث برای ساخت مسکن، تأمین زمین است که طبق قانون جهش تولید و عرضه مسکن که اراضی مستعدی دراختیار سازمانها و نهادهای دولتی است را با مکانیزیمی که از طریق استانداران در استانهای مختلف بر حسب نیازهای منطقهای و برشهای استانی درنظر گرفته شود و در حقیقت در مسیر تقسیم وظیفه، استانداران برای دراختیارگیری زمینهای دستگاههای دولتی هر استان برای ساخت مسکن وظایفی را برعهده دارند.
(به نقل از خبرگزاری فارس، در تاریخ 1400/06/27)
روشهای تامین زمین برای طرح جهش تولید مسکن
معاون وزیر راه و شهرسازی در نشستی عنوان کرد: تامین زمین بخش عمده شهرها برعهده سازمان ملی زمین و مسکن است و بخشی بهخصوص در مناطق کلانشهری برعهده شهرهای جدید قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: البته باید مطلع بود که موضوع تامین زمین که به صورت حداکثری برنامهریزی شده است، به معنای این نیست که کل عرضه یک میلیون توسط مجموعههای دولتی انجام خواهد شد.
طاهرخانی بیان کرد: همه شرکتها برای تامین زمین وفق قانون جهش تولید مسکن باید فعال شوند و این جزو اولویت برنامههایمان در دولت سیزدهم است.
وی با بیان اینکه برای تامین زمین برای تولید واحد مسکونی، پنج گزینه بیشتر نداریم، گفت: اولویت نخست زمینهای موجود در محدوده شهرها با کاربری مسکونی است. پس از آن افزایش تراکمهایی است که میتوانیم در اراضی مسکونی شهرها، با رعایت سطح و سطوح کاربریها و سرانهها در نظر بگیریم.
او اضافه کرد که: سومین راه تغییر کاربریهایی است که مبتنی بر نیازهای جدید و با رعایت اصول شهرسازی در محدوده بافت شهریمان میتوانیم انجام دهیم. چهارمین اولویت هم الحاق زمینهایی به محدوده شهرهایمان است که در مالکیت دولتی قرار دارند و از نظر معیارهای توسعه شهری، زمین هم شرایط خیلی مناسبی برخوردار است.
طاهرخانی موضوع پنجم را شهرکها عنوان کرد: خوشبختانه پیشاپیش مطالعه شهرکها را در سراسر کشور در شرکتهای مختلف شروع کردهایم. خصوصاً شهرکهایی که نیازهای شهری که مدنظر ماست را پاسخ دهند.
شناسایی زمینهای مستعد واگذاری جهت ساخت مسکن در مناطق محروم
به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی کوچی نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت:
«با همراهی مجلس و شورای محترم نگهبان قانون جهش و رونق تولید مسکن مصوب شد و به دولت محترم ابلاغ می گردد.
اولین اقدام وزارت راه وشهرسازی شناسایی ومعرفی زمین های مستعد واگذاری جهت ساخت وساز در مناطق محروم کشور میباشد.هفته آینده وزیرراه و شهرسازی جهت هماهنگی به کمیسیون عمران خواهد آمد.»